Posted on

Najbolj modne ročne ure ta hip

Danes, ko smo vpeti v kolesje nenehne naglice, ko moramo biti tu in naslednji trenutek že tam, je ura naš zelo pomemben sopotnik. Imamo jo v avtu, na računalniku, najbolj uporabljena je tista na mobilnem telefonu. A kljub vsemu so ročne ure še vedno zelo prisotne, predvsem kot dragocen modni dodatek in prestiž.

ročne ure

Tako kot na drugih področjih tudi na področju ur ločimo ročne ure glede na to, za kaj jih bomo potrebovali. Za športno udejstvovanje uporabljamo športu prilagojene ročne ure, ki merijo naš srčni utrip, porabo kalorij, so vodoodporne, neobčutljive za udarce in praske … In podpirajo spremljanje več različnih aktivnosti. V poslovnem svetu bomo nosili pametno ročno uro, ki poleg prikazovanja časa omogoča še sprejemanje klicev, pošiljanje sporočil in povezavo s spletom, za zabavo in posebne priložnosti pa lahko imamo doma vrsto prestižnih ročnih ur, ki se bodo skladale z našo obleko, stilom, nakitom in pa, seveda, priložnostjo.

Morda boste rekli: »Ročne ure za vsako priložnost? Ni to malo preveč?!« Nikakor ne, kvalitetne, sodobne in prestižne ročne ure lahko danes pri določenih ponudnikih dobite že po zelo ugodni ceni.

Super ura je pravi naslov

Na naši spletni strani nudimo ročne ure za prav vsak okus in namen, za ženske in moške. Naj omenimo samo nekaj izvrstnih ročnih ur, ki so modne, kvalitetne, hkrati pa tudi cenovno dostopne.

ročne ureMoške ročne ure lahko izbirate med modeli blagovnih znamk Pagani Design, Armani Emporio in Naviforce. Cenovno najugodnejše so ure Naviforce, ki jih lahko v akciji kupite že za slabih 60 evrov. Ure so opremljene z mehanizmom Quartz Seiko, ohišje je aluminijasto, z usnjenim paščkom. Na voljo so v različnih izvedbah in barvah. Vse imajo garancijo 1 leto. Z dobrih 400 so na 299,9 evra znižane vrhunske moške ročne ure blagovne znamke Armani Emporio, ki so stilsko izredno dovršene. Nekje vmes pa so visoko kvalitetne ročne ure proizvajalca Pagani Design, za katere boste odšteli slabih 100 evrov.

Po ugodnih cenah, ki se gibljejo od slabih 40 evrov navzgor, pa boste v naši spletni trgovini lahko izbirali tudi med široko paleto ženskih ročnih ur različnih izvedb, barv in oblik blagovne znamke Naviforce. Skratka, imeti danes ročno uro je (še vedno) modno in v spletni trgovini Super ura tudi ugodno!

Vrnimo se malce nazaj …

Človek si je že v davni preteklosti želel, da bi lahko na nek način meril čas, zato je izum ure eden izmed najstarejših človeških izumov. Prve sončne ure se omenjajo že v 8. stoletju pred našim štetjem. Stari Kitajci in Egipčani so merili čas s soncem, oziroma s senco palice, ki so jo pritrdili na južno stran hiše. Pod palico so narisali številčnico in ko je palica metala senco, so lahko na številčnici odčitali čas. Vendar pa takšne ure niso delovale ob oblačnih in deževnih dneh, ko ni bilo sonca. Sončne ure lahko še dan danes opazimo na nekaterih starih hišah.

Kadar sončne ure niso bile uporabne, na primer ponoči in ob oblačnem vremenu, so za merjenje časa uporabljali peščene ure. Peščene ure so narejene iz stekla, ki je na sredini močno stisnjeno, tako da tvori ozko grlo, skozi katerega se droben pesek pretoči iz enega dela v drugi v točno določenem času. Največ peščenih ur potrebuje za pretok peska eno uro. Uporabljamo pa danes v kuhinji za kuhanje jajc majhne peščene ure, ki potrebujejo za to, da se pesek pretoči iz enega v drugi del, tri minute.

V srednjem veku so bile pogoste ure z enim kazalcem, ki je kazal uro in so služile temu, da so pokazale, kdaj je čas za bogoslužje. Še danes lahko takšne ure opazimo na zvonikih cerkva. S časom so ure postajale vse bolj zapletene in dovršene, prav zaradi tega, da bi čas prikazovale čim bolj natančno. Za prelomnico v razvoju ur štejemo pojav minutnega kazalca, ki ga je izumil znani Anglež Daniel Quartz. Že v srednjem veku so bile ure prestiž, saj vsi poznamo rek »Koliko je ura?« »Za reveže je na zvoniku«. Meščanski gospodje so že takrat nosili vsak svojo uro. Najprej so bile to žepne ure, ki so jih gospodje nosili skrbno spravljene v žepu suknjiča.

Prva moška ročna ura, kot jih poznamo danes, je nastala leta 1904 v francoski hiši nakita Cartier in je takoj navdušila »uporabnike«, saj je ni bilo potrebno več vleči iz žepa, ampak si lahko takoj, s pogledom na zapestje, kjer se je nahajala, ugotovil, koliko je ura. Nekoliko kasneje, tam okrog leta 1868 je P. Philllipe izdelal prvo žensko ročno uro, ki je v začetku služila zgolj le kot modni dodatek.

Sodobne ročne ure

V zadnjem času je razvoj ur dosegel izjemen napredek. Ura pred nekaj desetletji ni več kazala samo časa, ampak je ura prikazovala tudi datum, lunine mene, uri je bila dodana štoparica … Leta 1923 je takrat podjetje, ki je izdelovalo ure, Rolex, izdelalo prvo vodoodporno uro, steklo na uri paje zamenjala bolj trdna in obstojna kristalna plastika. V sedemdesetih letih 20. stoletja so Japonci izdelali prve digitalne ure, ki za merjenje časa uporabljajo elektronski/quartz oscilator in prikazujejo takte v digitalnih številkah. Vrsta sodobnih, izjemno natančnih ur pa je atomska ura, ki za svoje delovanje uporablja rezonančne frekvence atomov in njihovih rezonatorjev.