Posted on

Kakšne so najbolj primerne pametne ure za otroke?

Mnogi starši kolebajo, kdaj je otrok dovolj star, da bi mu kupili mobilni telefon. S tem bi bili starši bolj pomirjeni, saj bi jih lahko otrok poklical, ko bi jih potreboval. Če se vam zdi otrok premlad za uporabo mobilnega telefona, je idealna rešitev pametna ura za otroke, ki ima veliko funkcij, s katerimi bo poskrbela, da bo vaš otrok varen tudi, ko ne bo doma.

Zadnje čase je pametna ura za otroke postala izredno popularna. V vsakem primeru otrok potrebuje uro, če ima pa zraven še veliko pametnih funkcij pa še toliko bolje. S pametno uro lahko otrok prejema klice in sporočila, kliče na shranjene številke, igra igrice, fotografira, meri srčni utrip in prehojene korake, kar je pa najbolj pomembno za starše, da ima vgrajen tudi sledilnik dejavnosti, kar pomeni, da vedno veste, kje se nahaja vaš otrok in kaj dela.

Pametna ura deluje tako, da jo povežete z aplikacijo na svojem telefonu in imate tako popoln nadzor nad dogajanjem. Sami izberete, katere funkcije lahko otrok uporablja, shranite številke, ki jih želite in katere lahko otrok s funkcijo hitrega klicanja pokliče, ali pa jim pošilja sporočila. Ko se boste odločili, da roka vašega otroka krasi pametna ura za otroke, boste imeli pred nakupom težko nalogo, saj je na trgu malo morje izbire, z različnimi funkcijami. Da vam olajšamo delo, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj najboljših izbir zadovoljnih kupcev.

Kurio watch 2.0

Poleg funkcije za pošiljanje sporočil, pa ima ta ura tudi funkcijo povezave z bluetoothom. Tako lahko otrok klepeta s prijatelji, igra igrice, jim pošilja besedila, glasovne posnetke, logotipe in fotografije. Med drugim ima ta pametna ura za otroke tudi kalkulator, koledar, alarm in funkcijo sledljivosti.

Octopus Watch

Pametna ura za otroke, ki je bila izdelana predvsem za navajanje dobrih navad. Starši nastavijo uro tako, kot želijo, da se otrok uči delovnih in higienskih navad. Tako ga lahko ura opozarja, da si mora umiti roke pred večerjo, da mora narediti domačo nalogo, da si mora umiti zobe. Otrok se s to funkcijo uči samostojnosti, hkrati pa je starš bolj brezskrbi, ker mu ni treba venomer ponavljati določena pravila. Ta ura nima ostalih pametnih funkcij, kot je denimo fotoaparat, ima pa vgrajeno lučko, ki lahko ponoči služi otroku kot nočna svetloba.

VTech Kidizoom DX2

Učenje poznavanja na uro, učenje fino motoričnih sposobnosti, igranje iger, štetje korakov, sledenje gibanja, so le naketere funkcije, s katerimi se ponaša najbolj cenjena pametna ura za otroke. Najbolj atraktivna sta zagotovo dva fotoaparata, saj prinašata še več zabave s fotografiranjem in pošiljanjem slik ter videjev svojim prijateljem. Starši so lahko ob tem brez skrbi, saj lahko sami nastavijo varnostne omejitve, oziroma omejijo uporabo prek starševskega nadzora.

Ticwatch E

Pametna ura za otroke, ki je namenjena že bolj velikim, oziroma najstnikom. Vgrajen ima GPS in monitor srčnega utripa, kar je idealno za aktivne najstnike. Z android povezavo so dosegljive tudi ostale funkcije v trgovini z aplikacijami. Povezava s pametnim telefonom pa omogoča, da otrok prejema obvestila, ali pa si izmenjuje sporočila.