Posted on

Kako izbrati najprimernejši pašček za uro?

Ura je privlačen modni dodatek, ki da piko na i stilu posameznika in že zdavnaj ni več le pripomoček za prikazovanje časa. Izbira določene ure pove veliko o človeku, saj z njo sporoča tudi svoj način življenja in še marsikaj. Pri tem pa ne gre le za izbiro ure, ampak lahko dandanes izbirate tudi dodatke za uro in tako iz povsem preproste ure ustvarite videz športne, elegantne, prestižne in še kakšne ure. Za to je potrebno izbrati le ustrezen pašček za uro in tako boste imeli občutek, da nosite vsak dan na roki povsem drugo uro. Seveda pa odločitev, kako izbrati pravi pas, ni zmeraj tako enostavna, kot se sliši, saj nanjo vplivajo številni dejavniki:

  • Material pasu za uro

Od materiala, iz katerega je izdelan pas za uro, je odvisen izgled celotne ure – ta je lahko klasična, elegantna, atraktivna, nevsakdanja, športna ali dokaj neopazna. Glede na to, kako želite poudariti uro, lahko izbirate med pasovi iz usnja, kovine (zlato in srebro), plastike, silikona, kavčuka itd. V zadnjih letih je kot material za pašček za uro vse bolj aktualen tudi les, poleg tega pa lahko izbirate še med nekaterimi drugimi manj običajnimi materiali kot so blago, karbonska vlakna, pasovi iz vrst pletenj in tkanj ali tudi iz dragih ali poldragih kamnov. Pri izbiri materiala je pomembno, da naredi nošenje ure udobno, da vas ta ne ovira pri delu, ne povzroča prekomernega potenja itd.

  • Modni trendi in oseben stil

Mnogi se za pašček za uro odločajo na podlagi modnih smernic, ki jih narekuje neko obdobje, veliko je pa odvisno tudi od osebnega stila. Če želite z uro poudariti svojo športnost, izberite enostavnejši športen pas, za poudarek elegance je prava izbira tanjši, diskreten pas, če pa želite izstopati in poudariti modernost, pa lahko izberete raznovrstne posebne pasove v enobarvni ali večbarvni različici in s številnimi dodatki kot so neti, vezenja, luknje ipd. Pasove lahko enostavno zamenjate in jih kombinirate z različnimi stili ter za vsako priložnost dobite popolnoma drugačen modni dodatek.

kvaliteten pašček za uro

  • Karakteristike ohišja ure

Izbira pasu za uro je do neke mere odvisna tudi od velikosti ohišja ure – večja ohišja navadno zahtevajo širše pasove, veliko pa je odvisno tudi od proizvajalca ur in pasov. Na izbor pasu vpliva tudi oblika ohišja, saj okrogle ure zahtevajo drugačna vpetja pasov kot kvadratne, kakšne povsem druge in nekonvencionalne oblike pa izbor pasov za ure še bolj omejijo. Pomembno je, da je postopek menjave pasu čim bolj preprost in ga je mogoče opraviti v nekaj sekundah, saj je tako kombiniranje še enostavnejše.

  • Širina zapestja

Navsezadnje na izbiro pasu vpliva tudi širina zapestja posameznika, saj široki pasovi na ozkih zapestjih hitro izgledajo preveliki in robustni, medtem ko se ozki pasovi na širokih zapestjih porazgubijo in ne naredijo takega vtisa, kot bi ga sicer. Seveda pa vsak pašček za uro omogoča določeno stopnjo prilagajanja, kar je nekoliko odvisno tudi od materiala – kovinski pasovi se lahko skrajšajo ali podaljšajo, pri usnjenih se lahko naredijo dodatne luknje – vse za to, da je nošenje ure čim bolj udobno in ročna ura postane dodatek, brez katerega si ne boste več znali predstavljati svojega vsakdana.