Posted on

Zakaj je pametna ura naprava prihodnosti?

Nedolgo nazaj si niti v sanjah nismo predstavljali, da bomo lahko nekoč z napravo, ki jo brez težav postavimo na mizo ali vzamemo v naročje, nadomestili celo pisarno. Ko smo uresničili te sanje, nismo vedeli, da bomo nekoč idealen pripomoček za delo in zabavo nosili kar v žepu. Danes pa je tehnologija že tako napredovala, da lahko vse to nosimo kar na zapestju. Pametna ura je odlična rešitev za tiste, ki pri priročnosti in funkcionalnosti nimajo namena sklepati kompromisov.

Preglejte našo široko ponudbo pametnih ur:

Lahko so moderne ali tradicionalne

Ko slišimo besedno zvezo »pametna ura« oziroma »pametne ure«, najpogosteje pomislimo na napravo z velikim pravokotnim zaslonom in silikonskim paščkom v modernih barvah. Medtem ko je nekaterim tak videz pametnih ur definitivno všeč, imajo drugi raje izgled običajnih, analognih ur. Pa veste, da danes lahko pametna ura združuje večino lastnosti, ki jih sicer premorejo pametne ure, s tradicionalnim videzom umetelno izdelane analogne ure, ki ga ljubitelji ročnih ur tako zelo cenijo?

Hibridno pametno uro lahko še vedno povežete s telefonom in z njeno pomočjo merite srčni utrip in korake ter beležite svojo aktivnost, lahko vas na primer opomni, da morate vzeti zdravila, preko nje lahko sprejmete klic ali si nastavite budilko – vse to, ne da bi kdorkoli sploh opazil, da nosite pametno uro.

Povedo vam, koliko je ura – in še mnogo več

Tako kot telefon že dolgo, dolgo ni namenjen več samo klicem in pisanju sms sporočil in z računalnikom lahko že desetletja počnemo veliko več kot samo računamo, je tudi v primeru ur tehnologija daleč presegla njihovo prvotno funkcijo. Klasične ure so počasi začeli izpodrinjati pametni telefoni in temu so se morali proizvajalci ur prilagoditi. S pametne ure lahko še vedno odčitate čas, ponuja pa vam še veliko več.

Glavna prednost pametne ure je v tem, da jo imate vedno pri (oziroma na) roki. V priročnosti premaga vsak telefon. Lahko vas vodi do izbrane lokacije, vam v trenutku prikaže obvestila na socialnih omrežjih. S pametno uro lahko spremljate svojo raven fizične pripravljenosti in raven aktivnosti, ne da bi vam bilo treba na račun tega karkoli dodatno početi (npr. vnašati podatke), saj za vse pametna ura poskrbi sama.

Nikoli več preslišite klica

Še posebej tistim, ki so ves čas aktivni, se kaj rado zgodi, da preslišijo telefon. To je lahko velik problem, saj na ta način lahko zamudite pomemben klic ali besedilno sporočilo opazite šele takrat, ko je že prepozno, da bi imel odziv nanj kakršenkoli smisel. Pametne ure ne morete kar tako preslišati oziroma spregledati, saj vas na klic oziroma sporočilo ne opozarja samo z zvokom, temveč tudi z vibracijami. Za razliko od telefona, ki ga včasih radi vržemo v torbo, pa jo imate vedno na vidnem mestu oziroma na mestu, kjer je zelo težko verjetno, da ne bi vsaj občutili vibracij. Verjetno poznate tisti občutek jeze in frustracije, ko vam zvoni telefon, vi pa mrzlično brskate po že tako prepolni in temni torbi, da bi ga zgrabili, še preden preneha. S pametno uro se lahko od takšnih situacij enostavno poslovite.

pametna ura

Vsak dan drug videz

Tisti, ki dajo nekaj na videz, seveda želijo, da se ura ujema z oblačili, ki so jih na določen dan oblekli. Pri pametnih urah ni potrebno, da imate zato za vsak dan v tednu drugo uro. Nekatere pametne ure imajo možnost menjave paščkov, ki jih lahko dokaj poceni dobite v različnih barvah in materialih, pri večini pametnih ur pa si lahko, tako kot na telefonu ali računalniku, nastavite ozadje, ki ga lahko menjate, kakor vam srce poželi. Če si torej izberete uro v nevtralnih barvah, lahko z izbiro ozadij poskrbite, da bo vaša pametna ura popoln modni dodatek k vsaki opravi.

Cel svet na vašem zapestju

S pametno uro boste lahko celo v situacijah, ko ne morete kar naprej pogledovati na telefon oziroma ga sploh ne morete vzeti s seboj, ostali povezani. Še posebej, ko ste v pogonu, je nerodno telefon kar naprej jemati iz žepa oziroma celo iz torbe in ga potem pospravljati nazaj, medtem ko lahko zgolj z nekaj potegi po zaslonu pametne ure dostopate do vsega, kar potrebujete.

Preko pametne ure lahko poslušate glasbo in berete knjige. Če želite, si lahko na pametni uri zavrtite posnetke z Youtuba ali celo celoten film in tako preženete dolgčas kjerkoli in kadarkoli. Marsikatero pametno uro danes odlikuje vodoodpornost, kar pomeni, da lahko sporočila pregledujete celo pod vodo ali v minutah počitka med različnimi aktivnostmi v vodi.

Ura je danes veliko več kot samo ura. Poleg časa nam lahko pove tudi kaj o tem, kaj se dogaja po svetu, in celo o tem, kako spimo in koliko korakov naredimo na dan. Pametne ure imajo vse, kar imajo telefoni in računalniki, poleg tega pa so tako majhne, da si jih lahko pripnemo kar na zapestje. Zaradi tega lahko pametno uro brez težav opišemo kot pripomoček prihodnosti.