Posted on

Ženske ure kot čudovit okras vsake ženske

Zapestne ure niso le merilci časa, ampak tudi čudovit modni dodatek. Kljub temu da na uro lahko praktično kadarkoli pogledamo na pametnem telefonu, pa slednje ostajajo priljubljen pripomoček še naprej, kar kaže na dejstvo, da ima razširjenost statusa prednost pred funkcionalnostjo. Pravilno izbrane ženske ure vam bodo tako zagotovo pomagale narediti vtis na nasprotnem spolu ali poudariti svojo osebnost, ne glede na to, kam se odpravite.

ženske ure

Nakup ženske ure

Ročna ura se je razvijala vse od naprave za precizno merjenje časa preko statusnega simbola pa vse do odličnega modnega dodatka. Ženske ure namreč kupujemo glede na ceno, modne smernice, material, uporabnost, kvaliteto, čas nošenja (poletje ali zima), namen – so poslovne ali športne. Ko se torej odločamo za nakup ročne ure, je najpomembnejši kriterij pri izbiri zagotovo namen oz. cilj, torej kaj želimo z izbiro ure pravzaprav sporočiti in katere potrebe (poleg merjenja časa seveda) želimo z njo zadovoljiti.

Smiselno se je vprašati, ali želimo v ročno uro resnično investirati tako, da jo bomo lahko nosile še leta in leta ali pa želimo svoji obstoječi kolekciji le dodati nek nov model.

Na trgu namreč obstajajo ure, ki bodo z leti pridobile na vrednosti in se zanje zanimajo tudi zbiratelji, pa tudi tiste, katerih vrednost ne bo nikoli zrasla, saj so moderne le določeno časovno obdobje. Vprašajte se torej, kaj je tisto, kar resnično cenite in čemu pripisujete vrednost. Priporočljivo je, da se pri nakupu ženske ure osredotočite tudi na to, da se sklada z vašim življenjskim stilom, stilom oblačenja, z vašim delom in s prostim časom.

Ženske ure kot dodatek k stilu oblačenja

Če so vaša oblačila v nevtralnih barvah in v vaši omari prevladuje minimalistični stil oblačenja, potem bi tudi vaša ura morala biti takšna – nevtralna in minimalistična. Res pa je tudi, da izbira ure v bolj vpadljivi barvi lahko razbije monotonost vašega videza. Če se radi oblačite v živahne barvne kombinacije, potem je pametno izbrati uro v bolj umirjenih tonih.

Ure in nakit

Pri izbiri ženske ure usmerite pozornost tudi na nakit, ki ga nosite. Če imate radi srebro, se potrudite, da bo vaša ura srebrna. Če imate rajši zlato, potem izberite uro z zlato zapestnico oz. paščkom. Če ste ljubiteljice obeh plemenitih kovin, torej tako zlata kot tudi srebra, ter jih radi med seboj kombinirate, potem je najbolje izbrati uro v kombinaciji zlata in srebra. Če ste ljubitelji dragega kamenja, se lahko odločite za uro, ki je naokrog obdana s kamenčki, in na ta način čudovito popestrite videz ure.

ženske ureUgotovite, kakšen tip ženske ste

Preden se odločite za nakup ure, razmislite, v kateri tip ženske spadate. Ste morda športnica, avanturistka, poslovna ženska? Pri izbiri ženske ure je namreč zelo pomembno, da veste, ob kateri priložnosti jo boste nosili. Konec koncev lahko sodite med vse tipe žensk – lahko ste poslovna ženska in športnica obenem, a za šport ali poslovni sestanek ne boste izbrali enake ure. Za formalne dogodke in poslovne priložnosti  so najbolj primerne minimalistične ure z usnjenim paščkom, medtem ko naj bi se ure s kovinskim paščkom nosile le ob neformalnih priložnostih (ko greste s prijateljico na kavo, s simpatijo v kino ipd.). Digitalne ure naj nikakor ne bi nosili ob formalnih priložnostih, saj spadajo k neformalni oz. športni opravi. Z njo lahko namreč med športno aktivnostjo merimo srčni utrip, čas teka ipd. Če se ukvarjate z vodnimi športi ali pa želite uro nositi tudi na plaži, potem je pametno, da se odločite za uro, ki je narejena iz vodoodpornega materiala.

Na kakšen material ženske ure prisegate?

Ženske ročne ure so dandanes narejene iz najrazličnejših materialov. Najpogostejši so kovina, plastika, usnje, v zadnjem času pa so zelo moderne tudi lesene ure. Ravno zato na tem mestu dobro premislite, kaj točno sploh iščete in kaj morda želite z izbiro materiala sporočiti. Lesene ure tako nikakor niso za tiste ženske, ki se veliko potijo oz. zadržujejo v zelo vlažnih prostorih, medtem ko se za nakup usnjene ure ne bo odločila ženska, ki ne podpira izkoriščanja živali. Prav tako se ne bo odločila za nakup ure iz plastike oseba, ki veliko časa posveča skrbi za okolje.

Kakšno uro izbrati glede na vašo postavo?ženske ure

Pri nakupu ženske ure kot pomemben kriterij vsekakor upoštevajte tudi vašo postavo. Če ste ženska z močnim zapestjem, potem si lahko privoščite nekoliko bolj ogromno, robustno uro. Če imate suho oz. tanko zapestje, si privoščite tanko, minimalistično uro. Da pa ne boste v dvomih, katero uro izbrati, je najpametneje, da obiščete najbližjo prodajalno ter uro pomerite na svojem zapestju. Večkrat smo namreč lahko tudi presenečeni, kako zelo drugače je določena ura lahko videti na našem zapestju. Le tako bomo lahko zanesljivo vedeli, ali je določena ura prevelika za naše zapestje ali pa premajhna ter kakšna ura spada k našemu življenjskemu stilu.

Pomembno je torej, da si za izbiro prave ženske ure vzamemo potreben čas ter se bolje spoznamo, saj bomo le tako lahko našle pravo izbiro za nas. Ženske ročne ure namreč lepo dopolnijo naš videz in okolici sporočajo, kdo smo.