Posted on

Kako izgleda moderna stenska ura?

Danes v tem hitrem tempu življenja, čas res prehitro beži. Včasih se nam zdi, da smo se dvakrat obrnili in že je dan naokrog. Še dobro, da imamo uro, da nas opominja, kdaj imamo kakšne opravke.

Danes smo vsi navajeni uporabljati uro kar na svojem pametnem telefonu, tako, da se redkokdo še spomni, da bi imel uro na roki, če že, pa bolj kot ne, le za modni dodatek. Lep dekorativni dodatek v stanovanju pa je lahko moderna stenska ura. Včasih ni smela manjkati v nobeni hiši, pa tudi danes redko vidimo gospodinjstvo, v katerem se ne bi na kuhinjski steni bohotila naprava za merjenje časa. Medtem, ko so bile včasih stenske ure take lesene, v obliki ptičje hišice, ki je vsako uro s kukavico opozarjala na to, koliko je ura, so danes stenske ure bolj moderne.

Za razliko od teh ur z nihalom, je moderna stenska ura opremljena z manjšim kazalom, oziroma majhnim mehanizmom. Kar je v bistvu zelo priročno, saj lahko tako uporabimo svojo domišljijo in okolico mehanizma, oziroma zunanji del ure okrasimo po svoje. Največkrat je moderna stenska ura okrašena s slikami družinskih članov. V sredini je manjši krog s kazalci in številkami, ki so lahko različnih barv, okrog nje pa je več okvirjev zlepljenih skupaj, v njih pa poljubne slike. Lahko pa je moderna stenska ura tudi kot slika. Tako lahko naprimer naslikate poljubno sliko v primerni velikosti, potem pa v sredino te slike postavite mehanizem in že imate moderno sliko, ki  kaže čas. Namesto slikarske umetnine, pa lahko na steno nalepite stensko nalepko v poljubnem motivu, v sredino pa postavite mehanizem. Nekateri pa se odločajo za bolj minimalističen slog, tako da obesijo na steno kar čisto navadno okroglo uro, ki ima kazalce in številke malo bolj v pisanih barvah in že je navadna ura, moderna stenska ura.

Glede na to, da  stenska ura, ni samo za merjenje časa, ampak z njo tudi dekoriramo prostor, je prav, da se glede tega, kako naj izgleda moderna stenska ura, odločite glede na ostalo pohištvo, oziroma stil opreme stanovanja. Če imate leseno hiško, na podeželju, potem vsekakor morate izbrati moderno leseno uro, ali pa tako, ki je prepletena z lesom in kovino. Sicer pa je najbolj moderna stenska ura, tista, ki je tako velika, da sega čez celo steno v dnevni sobi, največkrat nad sedežno. Motivi so lahko različni, glede na okus in ostalo opremo.

Moderna stenska ura pa je lahko tudi lepo darilo, ki ji date osebno noto s tem, da jo izdelajo v obliki, ki bo slavljencu še posebej pri srcu.