Posted on

Digitalne ure – iščete dobro ponudbo?

Ročne ure so izjemno priročne, saj je treba le pogledati na svoje zapestje, da izvemo čas. Čas pa je v današnjem svetu izjemno dragocen. Če še nimate ročne ure in se odločate za nakup, si lahko ogledate analogne, pametne digitalne ure ali digitalne ure.

Kaj je pravzaprav razlika med njimi? Analogna ima eno funkcijo, in sicer to, da kaže čas. Pametne ure so na trg prišle šele pred nekaj leti in imajo mnogo funkcij, kot so na primer klicanje, fotografiranje, merjenje srčnega utripa, pregled novic, vremena in podobno. Digitalne ure pa imajo poleg tega, da kažejo čas, še nekaj funkcij, ki nam prav tako kot to, da vemo, koliko je ura, pridejo prav.

NAŠA PONUDBA DIGITALNIH ROČNIH UR

 

Več izdelkov

Funkcije digitalne ure

Digitalna ura nam kaže čas v urah, minutah in sekundah. Ima alfanumerični digitalni zaslon. Poleg tega, da nam kaže čas, pa lahko s pomočjo digitalne ure s pritiskom na tipko uredimo nastavitve, kot so alarm, ki ga lahko nastavimo kot enkratnega ali dnevnega, lahko uredimo časovni pas ali uporabljamo štoparico. Takšne ure delujejo na baterijo, ki jo lahko zamenjamo. Ponavadi je pašček, na katerem je ura, nastavljiv po velikosti, nekateri pa so taki, da jih lahko nastavimo le s primernim orodjem, ki ga imajo urarji. Načeloma pa lahko nastavitve ure, torej alarm, čas in podobno, urejamo sami s tipkami, ki so ob strani ure.

Kakšne digitalne ure lahko kupite?

Izgled ročne ure lahko izberete tako, da bo ustrezal vašemu življenjskemu stilu. Torej, če ste športni tip človeka, si oglejte ure, ki imajo udoben pašček, da jo boste lahko nosili med vašimi športnimi aktivnostmi. Če potrebujete uro, ki se bo podala k vašemu vsakdanjemu videzu in pa tako, ki bo pripomogla k vašemu napetemu urniku, je na trgu ogromno digitalnih ur za tak življenjski stil. Ne obstajajo pa samo moške ure. Tudi ženske lahko nosijo digitalne ure, saj se odlično podajo tako elegantnemu, poslovnemu in športnemu stilu in življenju. Tudi svojim otrokom lahko privoščite uro, ki ni analogna, saj obstajajo tudi ure, ki so manjše in prilagojene otrokom tudi z motivi na samem ohišju ure in paščku. Lahko jo privoščite sebi, so pa ure odlične tudi kot darilo! Ravno zaradi svojih mnogih funkcij so primerne za vsakega posameznika, pa naj bo to starejši, mlajši, moški ali ženska! Prav vsakemu pride ročna ura prav, sploh če je ta digitalna.

digitalne ure

Na naši spletni strani lahko poleg analognih izbirate med mnogimi različnimi digitalnimi in pametnemi urami. Znamki, ki jih ponujamo, sta Naviforce in Pacific. Poleg različnih barv in materiala paščka (temne in svetle barve paščka, materiala pa sta jeklo ali usnje) se lahko odločite tudi, kater izgled digitalne ure vam je bolj privlačen. Lahko izberete preprostega, tako uro, ki je hkrati digitalna in analogna, tako, ki ima na zaslonu veliko funkcij, ali pa tako, pri kateri lahko do ostalih funkcij dostopate s pritiskom tipk ob straneh same ure.

Ure so iz nerjavečega jekla, pravega usnja. Nekatere so tudi vodoodporne. Seveda pa so na voljo tudi različne velikosti samega ohišja digitalne ure, premera ure, teže ure in pa širine ter dolžine paščka. Ponujamo ure, ki se prilagodijo različnim življenjskim stilom, prav tako kot stilom oblačenja. Saj veste, ura je poleg tega, da je odličen pripomoček v vsakdanjem življenju, tudi odličen modni dodatek, ki popestri vsak videz. Z njo ne le odražate resnost, točnost in zanesljivost, ampak tudi marsikaj poveste o svojem stilu oblačenja in stilu življenja.

Začetek digitalne ure

Prva digitalna elektronska ura je bila ustvarjena leta 1972. Njena cena je bila primerna temu, da je bila prva ura, ki je imela digitalen zaslon, 2100 dolarjev, narejena pa je bila iz kristala rubin in 18-karatnega zlata. A s koncem sedemdesetih let so bile cenejše verzije dostopne že za le deset dolarjev. Čez par let so na trg prišle digitalne ure s kalkulatorjem, ki je imel številčnico tik pod majhnim elektronskim zaslonom, ki je kazal čas. Nato pa se je v letih razvijala digitalna ura s tipičnimi funkcijami, ki jih sedaj poznamo. Digitalna ura je postala izjemno popularna po tem, ko jo je nosil glavni lik v še vedno priljubljenih filmih o Jamesu Bondu. Ker so bile to ure s sistemom LED, so bile v začetku zelo drage. Digitalne ure so se nato razvile v pametne ure, ki so v današnjem času kljub kar visokim cenam (čeprav so vsak dan bolj cenovno dostopne) zelo popularne.

Kar ni čudno, saj imajo poleg vseh funkcij, ki jih ponuja digitalna ura, še dodatne, kot so na primer zaslon na dotik in tudi javljanje na klice, saj pametno uro v nekaj korakih lahko povežete s svojim pametnim telefonom, prav tako pa ima pametna ura navigacijo GPS, omogoča povezavo s spletom in povezavo prek bluetootha, pošiljanje sporočil, fotografiranje, snemanje zvoka, meritve srčnega utripa in različne ostale meritve za fizično vadbo. Nekatere pametne ure so tudi vodotesne, nekatere pa celo omogočajo predvajanje mp3 glasbe!